Снимка: BloombergИспания затяга още повече  ограниченията си за излизане, предава DPA.От

...
Снимка: BloombergИспания затяга още повече  ограниченията си за излизане, предава DPA.От
Коментари Харесай

От понеделник на испанците се забранява почти напълно да излизат от домовете

Снимка: Bloomberg

Испания стяга още повече  рестриктивните мерки си за излизане, предава DPA.

От понеделник нататък всички испанци, които не извършват жизненоважни за страната действия, би трябвало да останат вкъщи, написа investor.bg.

" В този миг, когато наближаваме гребена на вълната, е време да засилим битката ", казв министър председателят на иберийската страна Педро Санчес в събота вечер. „ Следователно ще одобря една изключителна мярка тази неделя на изключително съвещание на кабинета, че всички несъществени служащи би трябвало да останат у дома от понеделник, 30 март до 9 април ".

Заплатите обаче би трябвало да продължат да се изплащат от 30 март до 9 април. Тази наложителна отпуска по-късно следва да бъде отработена. Кабинетът ще вземе подобаващото решение в неделя.

За трета поредна събота Педро Санчес приказва пред нацията от двореца " Ла Монклоа " в Мадрид, откогато бе наложено изключителното състояние и настоя, че новите ограничения са от решаващо значение за отбягване на икономическа злополука.

„ Идеята е някой, който работи на строителна площадка, от 30 март да не го прави, а вместо това ще получи заплатен отпуск. Това е основна и нужна мярка и опция на цялостното задържане (lock down), за която специалистите ни посъветваха, че ще  аргументи сериозна финансова щета ".

Само преди няколко дни испанското държавно управление отхвърли тази фрапантна мярка в италиански жанр, аргументирайки се, че това ще затрудни рестартирането на стопанската система.

Но в Испания броят на инфектираните с новия ковид и смъртните случаи не престават да нарастват и доближиха нов връх в събота. Министерството на здравеопазването съобщи, че 832 души са умряли през последните 24 часа. До момента са регистрирани общо 5690 смъртни случая и повече от 72 000 инфектирани.

Повече от половината от инфектираните се лекуват в лечебни заведения, 4575 от тях в отделения за интензивно лекуване, които са достигнали границите на потенциала си.

Почти 10 000 медицински сестри и лекари са инфектирани. „ Вирусът тества европейския план. Европа не би трябвало да се проваля “, сподели още Санчес.

Едва преди два дни Испания удължи карантината си  заради ковид минимум до 12 април. Страната, която е най-пострадалата от болестта в Европа след Италия, поведе „ същинска война “ за обезпечаването на медицински консумативи от нажежения китайски пазар, който съгласно публични представители гъмжи от измами и спекулативни покупко-продажби.

Броят на умрелите в Испания към момента е много под нивото в Италия от 7503 души, само че в последно време пораства по-бързо и се е нараснал десетократно, откогато Испания разгласи изключително състояние на 14 март.

Бързото разпространяване на вируса тества до лимитите системата за опазване на здравето в цяла Европа. Мадрид сътвори краткотрайна болница в главния конферентен център на испанската столица и употребява ледена пързалка като краткотрайна морга.

В Мадрид, който е най-тежко засегнатата област в страната, катафалки не престават да идват на ледена пързалка в града, която беше превърната в спонтанна морга, откакто управляващите оповестиха, че ресурсите на съществуващите са изчерпани.

Старческите домове, чиито възрастни жители са мощно уязвими към болестта, са потърпевши изключително тежко.
Анализ на радио мрежата Cadena Ser откри, че минимум 397 жители на такива домове са умряли от ковид, близо 10% от последните смъртни случаи в страната.

Кармен Флорес, началник на групата за отбрана на правата на пациентите „ Защитник на пациента “, съобщи, че броят „ наподобява прецизен “ и прикани здравното министерство да разгласи свои данни. „ Възрастните хора са изоставени по изумителен метод “, сподели тя.

В Обединеното кралство, където министър председателят Борис Джонсън се болести с вируса, лондонският конгресен център Excel ще бъде преобразуван в болница и са планувани нови центрове за лекуване за Бирмингам и Манчестър.

По света

Във  Франция  през последните 24 часа от новия ковид са умряли 319 души, с което общият им брой става 2314 от началото на пандемията, заяви държавното управление в уеб страницата си, съобщи Ройтерс.

Потвърдените случаи на заразяване в страната са 37 575 души. 17 620 пациенти са в болница (покачване от 1888 души за денонощие), а 4273 души са в реанимация, което е повишаване от 486 души за последното денонощие.
Обявеният брой на умрелите касае единствено пациентите, които са умряли в болница. Въведената на 17 март карантина във Франция наскоро бе удължена до 15 април.

Франция е поръчала над един милиард медицински маски, най-много от Китай, разгласи здравният министър Оливие Веран. Между Франция и Китай е основан въздушен мост за улеснение на доставките на маски. Веран подсети, че Франция се нуждае от 40 милиона маски на седмица. Страната създава по 8 милиона маски седмично и сега има ресурси за три седмици.

1704 нови случая са били регистрирани в  Турция  през последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните доближава до 7402, заяви министърът на опазването на здравето на Турция Фахреттин Коджа в Twitter, съобщи Анадолската организация.
През последното денонощие в страната от ковид са умряли 16 души. От началото на епидемията смъртните случаи са 108.  Досега са оздравели 70 пациенти, а 445 се намират в интензивните отделения. 

Броят на умрелите от ковид в  Италия  надхвърли 10 000 души. През последните 24 часа са умряли 889 души, с което общият им брой става 10 023. Италия е преди всичко в света по жертви на пандемията от ковид. Общият брой на инфектираните е 92 472, души, като степента на заразяване постепенно спада: +8,3 % в четвъртък, +7,4 % в петък и +6,9 % през днешния ден.

Италия стегна през днешния ден условията за влизане. Според известие, оповестено в събота от Министерството на превоза, всеки, който идва по въздух, море или суша, би трябвало да уточни с изключение на всичко друго точната причина за пътуването си, местоположението и телефонния си номер. Пътуващите също би трябвало да кажат по какъв начин ще стигнат до местоназначението си в Италия. 

В  Гърция  през последното денонощие са регистрирани 95 нови случая на ковид, с което общият брой на откритите случаи стана 1061, заяви телевизия Sky, като цитира постоянния брифинг на представителя на министерството на опазването на здравето Сотирис Циодрас.  Смъртните случаи в Гърция досега са 32. Общо до момента са осъществени 14 363 диагностични теста.

Русия  изцяло затваря границите си от понеделник, с цел да ограничи разпространяването на ковид, заяви съветското държавно управление, представено от ТАСС.  Съгласно разпоредба на държавното управление Русия " краткотрайно ще ограничи придвижването през пътните, железопътните, пешеходните, речните и смесените пропускателни пунктове на държавната си граница, както и през сухопътния сектор на руско-беларуската държавна граница ".

Изключение ще се прави за съветски жители, които са дипломати, чиновници на дипломатически представителства, и консулства на Русия, публични представители на Русия в интернационалните организации, длъжностни лица от непрекъснатия комитет на Съюзната страна на Русия и Беларус, както и за членове на фамилиите им.  Лицата, за които се прави изключение, ще се подлагат на съответните ограничения за санитарно-карантинен надзор на влизане на територията на Русия.

Близо 10 000 души в  Нидерландия  вече са инфектирани с ковид, откакто за последното денонощие бяха доказани 1159 нови случая. Починали са още 93 души, с което общият брой на жертвите става 639. Това заяви през днешния ден Националният институт за опазване на здравето, представен от Ройтерс.  И двата темпа на повишаване са по-ниски по отношение на предходния ден.

" Ако тази наклонност продължи, след няколко дни ще бъде допустимо да създадем умозаключение дали взетите ограничения (за обществено дистанциране) работят ", означават от института. Точният брой на инфектираните в страната все още 9762.
Първият случай на ковид в Нидерландия бе разгласен на 27 февруари, а първият смъртен случай - на 6 март, напомня ТАСС.

Броят на умрелите от Covid-19 във  Англия  нарасна с 260 през последното денонощие и доближи 1019, заяви Ройтерс, като се базира на здравните управляващи. Потвърдените случаи на ковид скочиха от през вчерашния ден до през днешния ден от 14 543 на 17 089.

Броят на жертвите на ковид в  Швейцария  достигна 235, откакто през последното денонощие са умряли 38 души, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс. От през вчерашния ден броят на доказаните случаи на заразяване набъбна с 1052 и доближи 13 213.  Първият случай на ковид в Швейцария беше регистриран на 25 февруари.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР